Laura Dekker vaart Singlehanded in Mini 6.50

15 oktober 2017

Laura start in zwaarste solorace van Nederland.

De 22-jarige Laura Dekker zeilde in augustus 2010 Gibraltar uit en kwam anderhalf jaar later op St. Maarten aan na een wereldomzeiling in haar eentje. Toen zeilde ze op Guppy, een Jeanneau Gin Fizz Ketch van 11,40 meter. Nu staat ze voor een uitdaging van een heel andere aard.
 

Bezoekje
Tijdens een bezoekje aan Nederland voor familie en vrienden kwam ze Frits Brattinga en Elly Sonnega tegen, organisators van de Singlehanded, een van de zwaarste solowedstrijden in Nederland. Ze vroegen Laura of ze niet mee wilde doen. Aan haar de keuze, zeilen met een Waarschip of met een Mini. Laura stemde toe en koos voor de Mini.

Oefenen
Voorafgaand aan de race moest er nog wel wat worden geoefend. Samen met de eigenaar en bouwer van de boot, Sander Vogelenzang, zeilde ze rond op het IJsselmeer om de boot te leren kennen. Geen gemakkelijke opgave, want de boot is anders dan wat voor boot er doorgaans op de Nederlandse wateren vaart.

Laura verwacht niet te winnen: “Ik ga wel mijn best doen, maar ik ga niet voor de winst. Ik doe mee omdat ik het leuk vind en omdat het een enorme uitdaging is. Ik verwacht ook niet te winnen. Er zijn anderen die dit vaarwater veel beter kennen dan ik.” Bron: Zeilen.nl

← Terug naar overzicht