Lekker het water op

Welkom op het water is een nationale campagne – powered by HISWA. Het doel: zoveel mogelijk mensen meer uren het water op krijgen. Want: watersporten geeft je een ander perspectief, kun je doen met de hele familie en is super leerzaam!

Uitwaaien met een kite op zee, sloepvaren door de prachtige grachten, zeilen op de Nederlandse meren of misschien wel varen op een rib over de rivieren? Ervaar wat water met je doet! Watersport is er voor jong en oud en het maakt niet uit of je een beginnende watersporter bent of ervaren.

Op deze website vind je de laatste informatie over watersporten:

Vrijheid!

Welke watersport past bij jouw en je gezin?

Watersport is voor het hele gezin! En hoe leuk is het om een dagje samen op pad te gaan, te genieten van het water, elkaar en iets nieuws te proberen! Dat kan!

Er zijn tal van watersporten die je samen kunt ondernemen, ook bij jou in de buurt. Maar welke watersport past nou het beste bij jou, je moeder, je zus of je kinderen?

Om daar achter te komen doe je toch even de watersportcheck? 

Watersport is super leerzaam!

Watersporten is leerzaam voor jong en oud! Je leert niet alleen de juiste technieken, maar ook leer je veel over samenwerken. Je bent namelijk vaak op elkaar aangewezen en het is dan super belangrijk goed naar elkaar te luisteren en je taken secuur uit te voeren.