Het mooiste gebied ontdek je vanaf het water

Het water geeft je een ander perspectief!

Nederland en water horen bij elkaar. 18% van Nederland bestaat uit water en er is maar liefst 5.130,61 km vaarweg. Het netwerk van waterwegen en meren is bepalend voor het landschap in Nederland. Nederland heeft een uniek stelsel van zeeën, rivieren, meren en kanalen. Hierdoor kan iedereen in Nederland binnen een kwartier rijden aan watersport doen. Maar welke watersportgebieden zijn er nu allemaal? En wat is daar te beleven?

Vooral voor motorboten zijn de honderden kilometers Nederlandse rivieren en kanalen een waar paradijs. Met een motorboot kom je in Nederland op de meest onwaarschijnlijke plekken. Maar pak ook eens een roeiboot, kano of SUP-plank en maak actief een tocht over het water. Bekijk hier de aanbiedingen

Ontdek nu welke watersport bij jou past! Doe hier de watersportcheck en wie weet nemen wij jou mee het water op...

Klik op de button voor meer info over het gebied:

Geschikt voor kleinere boten en/of onervaren bemanningen: Friese Meren, Hollandse Meren/Plassen, De Biesbosch, Limburgse Maasplassen.

Geschikt voor grotere boten en/of meer ervaren bemanningen: IJsselmeer, Waddenzee, Het Deltagebied.

Wil je meer ervaring op doen met het motorboot varen of zeilen? Volg een praktijk les of theoriecursus bij een HISWA Watersportschool.

De Waterwegen van Nederland

Ga je op pad via het water? Bereid je dan goed voor. Beluister de weerberichten, verzamel informatie over het vaarwater en zorg dat je weet welke knooppunten je tegenkomt.

Het water geeft je een ander perspectief!