Eerste emmertje water in de bouwkuip van het aquaduct

22 februari 2017

Vandaag hebben kinderen van groep 7 en 8 uit Harlingen en Midlum de eerste emmertjes water in de bouwkuip van het aquaduct gegooid.

Dit deden ze samen met medewerkers van Ballast Nedam, wethouder Harry Boon, gedeputeerde Sietske Poepjes en directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Noord Nederland Mieke Attema. 

Het onder water zetten van de gesloten moot is een mijlpaal voor het project N31. Hiermee laten we symbolisch zien dat het gesloten deel van het aquaduct klaar is. Eind van deze week gaan de pompen definitief aan en wordt de bouwkuip onder water gezet. Het aquaduct gaat dan drijven. Op vrijdag 24 maart wordt het aquaduct dan op zijn definitieve plek gevaren. 
Details gesloten deel aquaduct: - In de gesloten moot zit in totaal 800 ton wapeningsstaal - Er is circa 3500 kuub beton gebruikt, dit zijn circa 300 vrachtwagens - Het totale gewicht is circa 8600 ton
 
De nieuwe N31 Harlingen

De gemeente Harlingen, Rijkswaterstaat, de provincie Fryslân, ProRail en Ballast Nedam werken samen aan de vernieuwing van de N31 ter hoogte van Harlingen. De weg wordt verdubbeld, wordt voorzien van een aquaduct en komt grotendeels verdiept te liggen. 
 

← Terug naar overzicht