ONE OFF  VERKIEZING 2017

28 februari 2017

Tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show 8 t/m 12 maart 2017 presenteert uitgeverij Daemes op de Golven & Heeren op het Water, in samenwerking met de HISWA, de winnaar van de One Off verkiezing van het jaar 2017. Een One Off is een door de sloepvaarder zelf gebouwde of gerestaureerde sloep of tender. In Hal 1 (Sloepenhal) stand 1.510 presenteert de winnaar zijn eigen sloep.

Er zijn in Nederland gepassioneerde sloepliefhebbers die hun eigen sloep bouwen of restaureren. Daemes & Heeren wil deze sloepen onder de aandacht brengen en in het zonnetje zetten. Met veel liefde, geduld en handwerk worden deze sloepen vanaf scratch opnieuw opgebouwd, geschuurd, gelakt en gekoesterd. Elke sloep heeft zijn eigen verhaal en achtergrond.
Door deze verkiezing uit te schrijven is Daemes & Heeren unieke sloepen en tenders op het spoor gekomen. Uit de inzendingen is een winnaar gekozen.
De HISWA geeft als prijs een prachtige kans om die sloep te laten zien aan het grote publiek. In Hal 1 (Sloepenhal) stand 1.510 kun je de prijswinnaar van 2017 persoonlijk ontmoeten en zijn sloep bewonderen.
 
En de winnaar is…
Pierre van der Thiel uit Hoogkarspel is met zijn sloep ‘Anna Wilhelmina’ de winnaar van de One Off 2017.
In augustus 2013 startte hij met de restauratie van deze oude reddingssloep en in 2014 kon de sloep het water in. Pierre wilde er een cabin op bouwen, begon in 2015 en realiseerde dit in 2016. Het eindresultaat is om trots op te zijn. Pierre: ‘Het is heerlijk ontspannen ‘vakantievaren’ met onze Anna Wilhelmina’.
 
Meer weten?
Wil je meer horen, weten, bekijken, leren van het restauratieproces van Pierre? Kom naar stand 1.510 op de HISWA en hij zal je er persoonlijk alles over vertellen en laten zien. Wil je meer weten over de One Off verkiezing? Kom naar stand 1.523 Daemes & Heeren en zij lichten je in over de voorwaarden en andere details.

← Terug naar overzicht