HISWA en ANWB samen op de beurs

12 maart 2017

ANWB Waterkampioen en HISWA presenteerde zich, van 8 tot en met 12 maart op de HISWA-beurs, op een gezamenlijke stand die in het teken stond van de nationale campagne 'Welkom op het water'.

'Welkom op het water' wil zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor de watersport en bestaande watersporters nog meer laten genieten van hun activiteiten op het water. De ANWB en de HISWA werken al decennia nauw samen in de belangenbehartiging voor de realisering en behoud van de staande mastroute, goede leveringsvoorwaarden in de watersport en werken beide mee aan campagnes om de veiligheid op het water te verbeteren.

Beide organisaties zijn al sinds mensenheugenis actief in de watersport. Zo maakte de ANWB al in 1905 haar eerste waterkaart voor de watersporter. De Waterkampioen verscheen voor het eerst in 1927. HISWA als brancheorganisatie van de watersport werd in 1932 opgericht.

Van de Waterkampioen tot surfsimulator...

Voor de gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Waterkampioen kregen bezoekers van de stand een herdruk van de allereerste Waterkampioen. Er was meer te doen op de stand. Bezoekers ervaarden hoe leuk golfsurfen is met een Virtual Reality bril op. Van jong tot oud stonden op de surfplank en lieten zich verrassen.
 

 

← Terug naar overzicht