Young Professional Day met succes van start

13 maart 2019

De RAI organiseerde tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show een Young Professional Day in samenwerking met verschillende partijen, waaronder HISWA Vereniging. Een kleine honderd studenten nam deel aan deze dag. In de ochtend werd een compact programma georganiseerd voor MBO studenten Maritieme Techniek. In de middag volgde een uitgebreider programma voor HBO- en WO-studenten van verschillende opleidingen, waaronder Maritieme Techniek.

Diverse onderwerpen kregen de aandacht in korte workshops. In elke workshop kregen de studenten een opdracht waarna zij middels pitches van 1 minuut elkaar de uitkomsten presenteerden. Studenten konden verschillende prijzen winnen met hun pitches, zoals een rondleiding bij Feadship en een boottocht via boatsharing over de Amsterdamse grachten. Studenten van verschillende opleidingen namen deel, waaronder ROC Friese Poort, NHL / Stenden, STC en TU Delft.

Herbert van Oord, manager arbeidsmarkt: "Opvallend was dat veel studenten belangstelling hadden voor onderwerpen op het gebied van sustainibility. Het is duidelijk dat er een nieuwe generatie medewerkers aankomt, die anders aankijkt tegen duurzaamheid van onze industrie. Bedrijven kunnen hiervan gebruik maken door studenten en jonge medewerkers uit te dagen op dit onderwerp. Bijvoorbeeld door het aanbieden van stages en afstudeeropdrachten of door het aanbieden van meer complexe sustainibility problemen, waarvoor in het bedrijf een oplossing moet worden gezocht."

← Terug naar overzicht