10 redenen waarom je als vrouw moet kitesurfen

24 mei 2019

Kitesurfers, je ziet ze vaak voorbijkomen op het nieuws als er weer een storm over ons land raast. De daredevils! Maar de sport is veel minder extreem dan je misschien denkt en ook jij kan het leren… Wij geven je 10 redenen waarom je (als vrouw) zeker moet gaan kitesurfen.

1. Genieten van het weer waarbij je vrienden zich liever thuis opsluiten
Terwijl je vrienden klagen dat het wéér gaat waaien sta jij te popelen om weer het water op te gaan.

2. Het strand
Wat is er nou fijner dan hele dagen op het strand hangen?

3. Beach hair, don’t care
Sommige doen er alles aan om een beach look te krijgen met sprays en stijltangen. Jij hebt het hele jaar door die zomerse beach look. Vergeet de verf en kleurshampoos, met kitesurfen krijg jij natuurlijke highlights.

4. Laat het los (leef in het moment…)
Vooruit van alles plannen? Vergeet het maar… jij leeft voor de wind. Sit back and relax.

5. Je komt op plekken in de wereld waar je anders nooit zou komen
Er zijn zoveel mooie kitespots in de wereld, en jij wilt ze allemaal afvinken! Van Brazilië tot aan Egypte en Kaapstad. Jouw vakanties staan in het teken van één ding: kitesurfen.

6. Hardcore full-body-workout
Wordt super fit en afgetraind zonder dat je het door hebt.

7. Gezonde verslaving
Kitesurfen is zo verslavend en tijdrovend dat je je slechte gewoontes al snel achter je laat. Als het waait twijfel je geen seconde en pak je gelijk je spullen. Geen tijd voor Netflix.

8. Nieuwe vrienden
Altijd leuk om gelijkgestemden tegen te komen. Ben je op een spot? Iedereen vindt het leuk om een praatje te maken. Je deelt ten slotte dezelfde passie. Kitesurfers zijn laid-back, de sport trekt nou eenmaal een bepaald soort mensen aan. Mensen die houden van de natuur, op zoek zijn naar adrenaline en alles uit het leven proberen te halen.

9. No-stress
Aangezien het adrenalinegehalte bij kitesurfen een stuk hoger ligt dan bij de gemiddelde sport, ben je na een sessie je stress helemaal kwijt. Het is net alsof je al een aantal dagen vrij hebt gehad. Een heerlijk ontspannen gevoel!

10. The sky is (not) the limit Kitesurfen is zo ontzettend veelzijdig.
Of je nu golven wilt rijden, zo hoog mogelijk wilt springen, te gekke freestyle tricks wilt doen, het kan allemaal. Er is zoveel diversiteit in de sport dat je altijd blijft leren en jezelf kan verbeteren, hoe goed je ook bent. Daarnaast zie je regelmatig nieuwe disciplines opduiken. Een sport die volop in ontwikkeling is!

11. (Bonus) De mannen vinden het stiekem ook erg leuk…

Bron: https://www.wanderlife.nl/10-redenen-waarom-als-vrouw-moet-gaan-kitesurfen/

← Terug naar overzicht