Drie kilometer aan boten op HISWA te water

04 juli 2019

Meer dan 300 boten met een totale lengte van zo’n 3 kilometer zullen van 4 tot en met 8 september te bewonderen zijn in de Bataviahaven in Lelystad tijdens de HISWA te water. Hiermee is het aanbod aan boten maar liefst 12 procent groter dan de afgelopen editie. De HISWA te water is hard op weg om uit te groeien tot de belangrijkste Noord Europese In-Water Boatshow.

Met nog twee maanden voor de boeg zijn de voorbereidingen voor de HISWA te water in volle gang. In overleg met de exposanten heeft de organisatie de inrichting van de Bataviahaven verder geoptimaliseerd. Door de schepen met de spiegel oftewel achterzijde naar de kade/steigers te leggen is sprake van total view. Veel exposanten zullen hun primeurs aan exclusieve drijvende paviljoens presenteren. Exposanten die hebben gekozen voor een merken paviljoen zijn Isloep, Interboat, Hanze, Aquatec, Prins Watersport, Mercury, Honda, Suzuki, Nimbus, Yamaha, SeaFury, Boot aan Stroom, Lengers, Saffier, Najad en Rapsody.

Golden Boulevard
Nieuw is de Golden Boulevard, waar de grotere exclusieve jachten van 15 meter en langer, te bewonderen zullen zijn. Het neusje van de zalm met exclusieve schepen van merken als Princess, Fairline, Holterman, Zeelander, Contest, Sturier, Prestige , Bluegame, Sacs, Mulder, De Valk, Wajer en Steeler.

Multihulls
Een zichtbare trend is de groeiende belangstelling voor multihulls oftewel catamarans en trimarans. “Dit is echt een groeimarkt,” aldus Alex Hoeve, salesmanager HISWA te water. “Je ziet dat steeds meer particulieren kiezen voor het comfort en de goede zeileigenschappen van dit soort schepen die zeer geschikt zijn voor het maken van lange tochten en reizen. Op de HISWA hebben we diverse primeurs zoals de Fountaine Pajot 42 en de Lagoon 46. Ook de trimaran van DragonFly is aanwezig met een demonstratie hoe je van een trimaran een monohull kan maken.”

Boot aan Stroom
Elektrisch varen is binnen de watersport een actueel onderwerp waar de organisatie van de HISWA te water uiteraard graag een platform voor biedt. Dit gebeurt op het zogenaamde Boot aan Stroom Paviljoen waar bezoekers voor alle vragen over elektrisch varen terecht kunnen. Allerlei vormen van aandrijvingen zijn te zien. Zowel voor langzaam- als snel varend. De Stille Boot coördineert het totale programma. En als u denkt dat elektrisch varen alleen voor sloepen is, dan heeft u het mis. Ook voor bijvoorbeeld zeilboten zijn er interessante opties.

Motorboten
Eigentijds en innovatief. Dat is wat opvalt bij de motorboten die in Lelystad getoond worden. Voorbeelden hiervan zijn de Vedette 35, de Korvet 14, de Drentsche Kotter en Boarnstream 1440. Dat de Nederlandse jachtbouw garant staat voor zeer hoge kwaliteit, is geen geheim.

Zeilboten
reed en zeer gevarieerd is het aanbod aan zeiljachten. Bavaria, terug van weggeweest, komt met enkele nieuwe modellen, net als Najad. Contest presenteert de 42 CS en SWAN toont voor het eerst de Swan 48. Nog een primeur is de Solaris 44. Vanzelfsprekend is Bestevaer van de partij, net als Rossignante. Viko, Bente, X Yachts, Hanze Dehler, Dufour, Jeanneau, Beneteau en Saffier komen met een bijna volledige lijn. Ook de Zweedse bouwers Halberg Rassy, Arcona, en SWAN zijn present. Met de Beneteau First 18 en 24, FH750s zullen de zeilliefhebbers tijd tekort hebben om alles te bekijken.

Het is sowieso verstandig om voor een bezoek aan de HISWA te water voldoende tijd uit te trekken, want ook op de kade is genoeg te zien. Van apparatuur, motoren, stabilisatoren, nautische boeken tot trailers. Kortom: zet de HISWA te water snel in uw agenda.

Bron: www.hiswatewater.nl

← Terug naar overzicht