Vissen is net yoga

17 juli 2019

De liefde voor het vissen is er vaak met de paplepel ingegoten. Het was iets dat je met je vader deed. Ook Paula Petiet (48) kreeg de liefde voor het vissen van huis uit mee.

Paula: "Vissen is bij mij ooit begonnen omdat ik met mijn vader en een bamboehengeltje op stap ging. Ik vond het stoer, helemaal geweldig als je dan een vis vangt. Toen ik vele jaren later met een bedrijfsuitje ging vissen klikte er weer iets in mijn hoofd. Nadat mijn partner zeer plotseling overleed moest ik echt iets gaan doen om een knopje om te zetten. Ik dacht: 'Ik moet naar buiten, lekker bezig zijn'. Ik had geen therapie nodig, want wat is er beter om je hoofd leeg te maken dan vissen? Vissen is het nieuwe yoga! Het is zo’n goede manier om even de drukte te ontvluchten."

"Nu is vissen mijn lust en leven. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Ik vis zelfs in de winter nog, na het ijs weggehaald te hebben. Ik hoop andere vrouwen te inspireren de hengel op te pakken. Veel meiden zijn als kind met een broer of vader mee gaan vissen en ergens zit daar nog de liefde. Er is maar een klein vlammetje voor nodig om dat vuurtje weer aan te steken."

"Drie jaar geleden heb ik besloten om te gaan wedstrijdvissen. Ik vis met een feeder; zonder dobber met een voerkorf. Zo heb ik onlangs meegedaan aan de NK-selectie feeder. Van de 82 deelnemers, waren er 3 dames bij. Ik heb mezelf naar het erepodium gevist, samen met nog een topvister mag ik naar het NK feeder vissen."

"Inmiddels heb ik mijn meiden - een tweeling van 7 - ook aan het vissen. Ik ga ze zo uit school halen en dan gaan we lekker vissen in de gracht, dat is een visvorm die steeds meer in opmars is. Dat heet ook wel streetfishen."

Lees het hele artikel van Vrouw.nl hier.

← Terug naar overzicht