Zeilcruise

Een dag, weekend of misschien wel langer met familie of vrienden er op uit? Ontdek pittoreske havensteden rondom het IJsselmeer, verken natuurgebieden en bezoek het Werelderfgoed de Wadden. Verblijf op een traditioneel zeilschip, een schip met een verhaal. Een ervaren schipper staat aan het roer, zodat jullie optimaal kunnen genieten op het water. Het schip brengt je naar de bestemming en is tegelijkertijd jouw vakantiehuis!  

Ook met school kan je aan boord, leren was nog nooit zo leuk! Gezellige havensteden, de Wadden of juist bruisend Amsterdam bezoeken? Musea bewonderen of natuurgebieden ontdekken? En wat dacht je van bedrijfsuitjes, trouwen of een ander feest op het water? Alles kan!

Een heerlijke dag samen

Tijdens een zeilcruise ben je samen op het water. Op een zeilschip bepalen de wind en getijden de vaarroute. Het is een heerlijke reis door de natuur, waar je kunt ontspannen en feestvieren, maar ook actief bezig kunt zijn met zeilen. Ook voor gezelschappen met mensen van verschillende leeftijden is deze vorm van zeilen een ideale activiteit.

Laat je inspireren...

Waar kan je opstappen?

De traditionele chartervaart in Nederland vaart op en rondom het IJsselmeer en de Waddenzee. Je stapt op in een van de vele, mooie, autenthieke havenplaatsen rond de voormalige Zuiderzee.

In totaal zijn er zo'n 140 schippers die jou mee kunnen nemen op een mooie tocht! Kijk voor alle mogelijkheden voor gezins- en familieuitjes, meerdaagse tochten, bedrijfsfeesten, trouwen, vrijgezellenfeesten, opstapplaatsen voor kleine groepen en nog veel meer bij de bij HISWA aangesloten charterschepen:

NAUPAR | nautische partners
Frisian Sailing Company
Holland Sail 
Rederij Vooruit

 

Veelgestelde vragen over een zeilcruise

Is zeilervaring vereist om deel te nemen aan een tocht?

Je hoeft voor zeiltochten geen zeilervaring te hebben. Je leert onder de deskundige begeleiding van de bemanning de fijne kneepjes van het zeilen.

Moet ik altijd meehelpen aan boord?

Je hoeft zeker niet altijd te helpen. Op de korte, eendaagse tochten hoeft u niets te doen, maar je zult merken dat het plezier aan boord zo groot is dat je mee wilt doen! 

Als je gaat meevaren op een intensieve wedstrijdag, dan wordt wel van je verwacht dat je actief deelneemt aan het zeilen. 

Kan/mag ik vissen als ik aan boord ben?

Ja, als het weer het toelaat mag je bij de meeste tochten vissen aan boord, maar een visvergunning is verplicht. Visclubs, jachthavens, VVV’s en hengelsportverenigingen verzorgen een VISpas. Met uitzondering van de Kleine VISpas is deze altijd gebonden aan een clublidmaatschap. Als clublid ontvang je automatisch een VISpas. De Kleine VISpas bestel je direct zonder lidmaatschap bij Sportvisserij Nederland.